Kuukauden kuva

Lumihuntu

torstai 23. elokuuta 2012

Itkiskö vai nauraisko?

Sisu, Sisu, Sisu. Miten voikaan pieni ihminen ehtiä niin paljon, niin lyhyessä ajassa.
Viimeisen neljän päivän aikanakin on tapahtunut niin paljon kommelluksia, etten edes muista kaikkia ja osa näistä on saattanu sattua samanaikaisesti. Miun muisti vaan on sellainen, et se taltioi pätkiä asioista, enkä muista onko asiat tapahtunu samalla hetkellä vai kenties ihan eri päivinä.

Kaikki liikenevä aika menee kanalan rakentamiseen. Sisun kadotessa näkyvistä, enne kun kerkiää kammeta ittensä telineiltä alas, on se pieni mies jo kerenny tehä yhtä ja toista . Onneksi sieltä korkealta seinän päältä sentäs näkee, ettei Sisu pääse karkaamaan pihasta. 

Olisko ollu sunnuntai, kun Toivo ja Usko oli laskenu Sisun sisälle. Usko katto telkkaria ja Toivo oli omassa huoneessaan ja Sisu oli sillä aikaa hakenu ompeluhuoneesta sakset avannu kahvipaketin ja kaatanu kahvinkeittimen vesisäiliön täyteen kahvinporoja. Eihän sinne koko paketillista mahtunu joten sitä oli myös lattialla, pöydällä matolla....

 Joku kaunis päivä Usko katto taas telkkaria ja Sisu oli ottanu vesivärit. Maalaili nätisti olkkarin lattialla, telkkarin ja sohvan välimaastossa. Siinä vaiheessa kun Sisu sohaisi maalia Uskon naamaan oli hääkin havahtunu ja tuli kertomaan Sisun toilailuista. Maalin lisäks lattialta löyty laastarirulla suojapaperi irtirevittynä.

Tiistaina kauppareissulla joku oli unohtanu siihen aulassa olevaan autovitkuttimeen rahaa. Usko ja Sisu paineli nappuloita ja sehän lähti käyntiin. Tätä ennen Sisulle ei ees oo kerrottu, et auton sais liikkeelle. Kuten arvata saattaa kannoin Sisun ulos kaupasta, kun ei hää suosiolla ois lähteny. Seuraavalla kauppareissulla meteli voi olla aikamoinen.

Osaa Sisu olla ihanakin. Tiistaina viimeistelin valu muotteja ja Sisu hoki koko aika "äiti ei pipu, ei pipu äiti" Sitte hää viritteli keppejä tikkaitten juureen turva kaareks:)
Tiistai iltapäivällä sattui pikkunen vahinko(tai siis se isompi) ja etsin Sisulle puhtaita housuja. Pyykkinarulta löytyi vaan Uskon housuja. Sisu ryntäs huoneestaan hakemaan ja riemusta kiljuen tuli takas "löyty miun pöksyt". Mie menin välillä auttamaan Toivoa ja takaisin keittiöön tullessa Sisu oli työpöydällä keikkumassa. Hää oli ottanu tussin jota käytän vaatteiden nimikointiin ja oli piirtäny koukeroita housujen pesuohjelappuun. Muualla housuissa ei ollu jälkeäkään tussista ainoastaan siinä lapussa. Sisuhan ei vielä kaikkea osaa selkeästi kertoa ja vähän avitettuna sain selville, et hää yritti omaa nimeään housuihin laittaa.
Sisu huomaa ja tekee asioita joita muut mein pojat ei ehdi ees ajatella.

Tänään olikin taas täysi sähellys päällä. Sisu ja Usko on juosseet hallin ja talon väliä, niin kuin yleensä jos iskä on hallilla. Luulin et pojat ois puimurissa istumassa, kun ei sitä normaalia meteliä ollu kuulunu joka poikien olinpaikan palajastaa. Usko olikin ottanu vara avaimen ja laskenu Sisunkin siällle. Sisu olikin napannu auton avaimet ja istu autossa töötäilemässä. Eli pitää auton avaimetkin piilottaa! 

Olen alkanut harkitsemaan kassa kaapin hankkimista. 
Sinne voisi laittaa kaikkien rahapussit, silmälasit, tärkeät paperit, autojen ja talon avaimet, vitamiinit, koirien ruoat, kissanruoat, kahvin porot ja ehkä keittimenkin, pakastimen avaimet(kun vain löytäisin ne ensin) bio jäteastian, cd-levyt ja soittimet, imurin, jauhot, saippuat, hammastahnat, muotovaahdot, kaukosäätimet, taskulaskimet, terävät veitset, paristot, taskulamput, purkat. kananmunat ja ...

Ehkä olis helpompi laittaa Sisu häkkiin tai varustaa tenava tutkapannalla. Ongelmana vaan on se, et Sisulle kaikki esteet on tehty voitettavaks. Sisu laskee koirat ulos tarhasta ja kerää kanamunat korkealta pesästä.
Sisu avaa kanin häkin ja menee sinne isutmaan.

Iltapäivällä kun Usko käveli hallilta pihalle kysyin missä Sisu on ja kuulema ihan siinä perässä. Mutta eipä Sisua näkyny, sen sijaan Usko huomas mein toisen kanaparven olevan vapaana. Sisun tulessa takaisin pihaan Toivon kanssa selvis, et hää oli tosiaan tullu just takas hallille.
 Usko yritti vihaisena kysyä oliko Sisu laskenu kanat karkuun? Vastaus oli "en latkenu, laitin oven kii, ei kanat karkaa". Samassa hää anto näytöksen miten homma toimii, tuolia apuna käyttäen pääsee kanin häkin kautta kopin katolle ja siitä avaamaan kanatarhan portin. Nyt on sit useamman viikon karanteeni siitos munien keräämiseen! Vaikkei kanat ja väärät kukot varmaan ehtiny kohdatakaan, mut en halua otta riskejä.
Josain välissä Sisu oli avannu karsinan jonka aukaisemiseen miekin tarvin kaks kättä! 
Ilta ruokaa laittaessa kävin netistä ettimässä reseptiä ja sillä välin Sisu otti imurista kanne irti ja pölypussin pois. Hää tuli kansi käsis ihan sen näkösenä,et se vaan jäi käteen. Miten ihmeessä voi sattua ja tapahtua yhden pojan kans noin paljon?

Sisu on nyt oppinu kieltämään tekojaan, kun kysyy syyllistä, ni hää on vaan "en tehny".

Ukko kulta yritti taas Sisulle selittää jotain asiaa mitä ei saa tehdä "ymmärrätkö sie, ettei saa...", vastaus on yleensä " en ymmärrä". Jatka siinä sitten asian selittämistä, ku toinen ei ymmärrä;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteesta.