Kuukauden kuva

Lumihuntu

tiistai 9. lokakuuta 2012

Pellit asennettu

Tänään laitettiin uuteen kanalaan kattopellit. Katon väri on musta ja kuvio on ihan perus profiili. Nyt on mieli huomattavasti kevyempi kun rakennus on säältä suojassa.
Eteiseen sain eilen muurattua viimeisen kerroksen. Siihen pitäisi vielä valaa oven ylitys palkki ja tehdä katto, sitten ei pääsis sitäkään osaa sade piiskaamaan.
Mein Usko on varsinainen rakennus tarkastaja, häneltä tulee aina päteviä kommentteja, painavaa tekstiä tulee  kyllä muistakin asioista. Tänään hää polki pyörällään katsomaan peltien asennusta ja oli kuulema rakennus paremman näköinen, kun on katto päällä.
Usko tietää jo mitä pitää vielä tehä, jos sanon että vielä pitää laittaa ikkunat hää jatkaa listaa lattia, ovet...
Usko on päättänyt jäädä mein tilalle isännäksi. Aluksi suunnitelmiin kuulu asua saman katon alla mein kans, mutta nyt hää on keksiny et äiti ja iskä remontoi sit uudesta kanalasta asunnon itelleen. Toivottavasti tähän menee vielä ainanki 20 vuotta.

Sää ei ole tänä syksynä suosinut rakentamista eikä sadonkorjuuta.
Pahaa tekee katsoa uutisten kuvia joissa pellot ja rakennukset ovat tulvaveden vallassa. Kato korvaukset eivät kuitenkaan kata kokonaan menetettyä tuloa ja vakuutuksistakaan ei täysimääräisesti omaisuutta varmaan korvata. Toivottavasti jokaisella on joku jolle puhua, sillä isoa taakkaa ei kannata yksin jäädä murehtimaan. Sää ilmiöiden aiheuttamia vahinkoja ei kuitenkaan kukaan voi noin suuressa mittakaavassa estää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteesta.