Kuukauden kuva

Lumihuntu

lauantai 5. tammikuuta 2013

Kinkun paisto ruiskuoressa

Joulun jälkeen paistoin toisen kinkun. 
Kinkunhan voi paistaa joko paistopussissa, folioon käärittynä tai perinteisesti ruiskuoressa.

Tarkkoja mittoja miulla ei ole kuoritaikinaan. 
Tää kinkku tais olla noin 6,5 kg ruisjauhoa kului 1kg + noihin ylimääräisiin juttuihin piti tehä lisää taikinaa.
Jauhoihin sekoitetaan vettä sen verran, että taikina pysyy hyvin koossa ja on helppo levittää. 

Kinkku kannattaa laittaa korkeampi reunaiseen astiaan, jottei paiston aikana irtoava rasva valu uuniin.
Levitä taikina kostutetuin käsin huolellisesti kinkun ympärille, kinkun alle ei välttämättä tarvitse laittaa.

Kinkun paistolämpötilan ja ajan saatte tarkistaa jostain muualta, sillä Toivon tuvan kinkku laitetaan leivinuuniin illalla ja otetaan pois kun tuoksu alkaa häiritä yö unia. Useimmiten tässä vaiheessa kinkku on jo hiukan ylikypsä;)


Varmaan tuota ruiskuorta voisi käyttää muidenkin paistien paistoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteesta.