Kuukauden kuva

Lumihuntu

torstai 17. tammikuuta 2013

Kuulumisia

Postaus jonka kirjoitin jo viime sunnuntaina kuvat vain ovat vielä jääneet laittamatta...

Ensimmäinen kokonainen viikko töitä takana. Pikkuhiljaa alkaa asiat muistua mieleen. Aluksi sitä ihmettelee   joitain asioita/sanoja. Toisista joutuu kysymään miten asian laita on, joidenkin asioiden merkitys vain pulpahtaa esiin jostain muistin lokeroista. Työkavereiden ei kannata ihmetellä jos allekirjoittanut on hiukan eksyneen näköinen;)

Kotona isompien projektien teko jää lähinnä viikonloppuihin. Viikko sitten sunnuntaina tein kanalan eteiseen toisen rehulaarin. Tämän mitat ovat noin 74cm x 50 cm ja korkeutta 70 cm. Laari on jaettu kahteen osaan, mutta harkinnassa on toisen osan puolittaminen vielä kahtia. Toisen puoliskon valtasi herne ja toiseen ei kahta rehusäkkiä mahdu, mutta irtotavarana laariin.mahtusi kahden säkin sisältö.Marsu huoneen yksi seinä on levytetty kokonaan, kiitos ukkokullan. Viime viikonloppuna laitoimme oven paikoilleen. Itse tykkään tuosta oven väristä joka on tuollainen vanha sininen, mutta Toivon mielestä se on ruma.


Lauantaina lähdin Haminaan. Seuraksi pyysin veläisen työkaverin, takaa ajatuksenani parantaa olematonta kielitaitoani. Taisi kuitenkin käydä niin, että hänen suomen kielen taitonsa sai harjoitusta enemmin, kuin minun venäjän kieli.

Aluksi poikkesimme Takaladon liha & kala liikkeessä. Tarkoitus oli ostaa nakkeja, mutta miedommat nakit olivat suuren suosionsa vuoksi loppu ja tuliset eivät sovi meidän lapsille. Nakkien sijaan ostin grillimakkaraa, palan palvattua possua ja lapsille evääksi grillatun broilerin.

Usko ja Sisu menivät ostos reissun ajaksi siskolleni, serkun kanssa leikkimään ja uutta kissaa katsomaan.

Me suuntasimme keskustaan. Ensin agrimarkettiin ostamaan kanoille rehua ja ruokinta automaatit, sekä tallitalikkon.

Seuraavana kohteenani oli takin etsintä. Hamina ei ole suuren suuri ja ostos paikkoja ei montaa ole.
Tähän aikaan vuodesta tarjolla on enää hajakokoja. Seppälän ja s-marketin valikoimista ei sopivaa löytynyt.
Olen luonteeltani vähän samanlainen kuin meidän Usko, jos ei mieleistä löydy olen sitten ilman.

Päätimme poiketa kirpputorilla josta sitten löytyikin useampi takki kokeiltavaksi. Kirpputorilta ostaessa saa olla tarkkana. Vaatteet ovat kuitenkin käytettyjä ja niiden kunto kannattaa tarkistaa huolella. Varsinkin vetoketjujen toiminta pitää testata. Tosin lupaavalle vaikuttava vetoketju saattaa hajota viikon kuluttua, mutta se riski kirpputorilta ostettaessa on otettava.

Vatteen tuleva käyttötarkoituskin ratkaisee paljon. Itselläni on takkeja parempiin tilaisuuksiin, mutta töihin mennessä ja kaupassa poiketessa en tarvitse kuin lämmintä ylleni.
Löysin 10 € tumman ruskean, sopivan kokoisen takin. Se saa luvan kelvata ainankin tämän talven.
Ysävänikin löysi vaatekaappinsa täytteeksi lisää valkoista;)

Poikkesimme vielä ruoka ostoksilla, jonka jälkeen lähdimme hakemaan lapsia siskoltani.
Siskoni on viemässä tavaraa kirpputorille ja niistä löysin itselleni uunivuoan ja tämän kynttilän jalan.
Joskus olin haaveillut kunnollisesta kyntteliköstä ja nyt se suorastaan tipahti syliin.

 Ihan pakko oli kiilloittaa kynttilänjalka heti.

Vielä on kohtia jotka pitää puhdistaa paremmin,
mutta kyllä tästä jo näkee omaa kuvaansa peilailla;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteesta.