Kuukauden kuva

Lumihuntu

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Yhdessä

Toivolla oli koulussa terveystarkistus ja siihen liittyen piti täyttää lomake. Lomakkeessa oli kysymys: Mitkä ovat perheenne vahvuudet?
Aika vaikea kysymys noin yhtäkkiä esitettynä. Koskaan ei ole asiaa tullut mietittyä, eikä siihen vastausta heti löytynytkään.
Toivo yritti ehdottaa yhdessä luistelemista, mutta eipä tässä ole paljoa jäällä ehtinyt käymään.

Tiedätkö sinä perheesi vahvuudet?

Tuollaisia asioita on vaikea itse nähdä. Pitäisi yrittää nähdä oma perhe ulkopuolisen silmin.
Asiat jotka ovat meille itsestään selvyyksiä, eivät välttämättä ole sitä muille.

Terveyden hoitajan mittaillessa Toivoa ja kysellessä asioita vahvuuskin tuli mieleen.
Meillä se taitaa olla yhdessä tekeminen. Lapset saavat osallistua kodin askareisiin. Ihan aina se ei tapahdu vapaaehtoisesti, mutta tekemällä he ovat oppineet. Jokaisella on ne omat mieli puuhansa joissa he tulevat auttamaan pyytämättä.
Ruokakauppaan ja muaallekin ostoksille mennessä pojat pääsevät mukaan, elleivät välttämättä halua jäädä kotiin. Tosin Sisulta ei kysellä tahtooko hän jäädä, jos toinen vanhemmista ei ole kotona Sisu lähtee automaattisesti mukaan.

Eläinten hoidossa lapset ovat päivittäin. Viljely ja lumitöihinkin pojat osallistuvat tilanteen salliessa.
Meillä ei siis todellakaan koko perhe sulloudu samaan traktorin koppiin;) eikä aina autoonkaan, vaan eletään tilanteen mukaan. Välillä olen yksin hoitamassa eläimiä ja joskus siellä on koko perhe.

Varsinkin nyt kun olen päivät töissä ja pienet pojat hoidossa, äidin tai isän mukana olemisesta on tullut lapsille vieläkin tärkeämpää.

Tätä kirjoittaessani pojat tappelevat junaradasta ja ukkokulta yrittää sovitella heidän riitaa. Vähemmän mukavaakin yhdessä oloa mahtuu päiviin, mutta se on vain elämää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteesta.