Kuukauden kuva

Lumihuntu

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012


15.03.2010 - 12:01


Mustikkakakun  olen keksinyt  Tammen Uuden keittokirjan mustikkapiirakka ohjeen myötä. Jotenkin se piirakan pohja jäi aina liian löysäksi tai jos pohja oli hyvä reunat tummuivat .
Resepti piirakalle:
125g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
Päälle:
4-5dl mustikoita
1/2-1dl sokeria
2tl perunajauhoja

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut jauhot.

Jos leivot piirakaksi painele taikina vuoan pohjalle. Sekoita päällisen aineet ja laita ne pohjalle paista 200asteessa 25- 30 min.

Ohje kakulle: Jos teet kakun tee taikinaa kaksinkertainen annos. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot keskenään, sekoita ne varovasti käännellen taikinan joukkoon. Paista 200 asteessa. Kakun kypsyys selviää tikulla kokeilemalla.
Siivilöi vähän tomusokeria pinalle.  Kesällä olen laittanut mustikan oksan koristeeksi, mutta näin talvella joutuu käyttämään muita koristeita.                    

Näin ei pidä toimia: En ollu pitkää aikaa tehny tätä kakkua. Tein taikinaa samal, ku toisel jalal  keinutin kitisevää Sisua ja yritin paimentaa isompia iltapesulle yms.
Etin kaapist vuokaa ja löysin irtopohjavuoan jota en olt ikänää ees käyttäny. ISO VIRHE.
Kakkua vuokaan laittaessa ihmettelin taikinan sakeutta. Laskettuani  pöydällä olevat kananmunat huomasin etten ollut laittanu munia yhtään. Jouduin vatkaamaan munat siin vaihees taikinaan kun mustikat oli jo siel. Siitähä sitte tuli niin rumaa ettei voi uskoa.
Irtopohjavuoan valinnasta seuraus oli, et kakku valui paistuessaan vuuan pohjan ja reunan välistä ulos se aiheutti käryn keittiössä.
Valmiinakin se näytti nii kamottavalle et miun täti purskahti nauruun sen nähessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteesta.