Kuukauden kuva

Lumihuntu

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012


15.03.2010 - 11:03
Toivo leipoi kaksi piimäkakkua jokuaika sitten. Olin jo unohtanut koko kakun, kunnes mummi ja ukki tuli kylään ja kahvi pöytään piti saada jotain makeaa. Toivo ei itsekään muistanut pakastimen kätköistä löytynyttä kakkua, joten leipojalta itseltään ei kommentteja irronnut.

Ohje kirjastaKotilieden uusi leivontakirja(2003)
3dl hapantapiimää
1,5dl sokeria
2dl siirappia
1tl neilikkaa
1tl kanelia
2 tl piparkakkumaustetta
3dl rusinoita
2dl sulatettua voita tai margariinia
1,5tl soodaa
6dl vehnäjauhoja

1. Sekoita hapan piimä, sokeri, siirappi, mausteet rusinat ja sulatettu jäähtynyt rasva. Sekoita sooda jauhoihin ja seulo taikinaan vehnäjauhot. sekoita ainekset hyvin.

2. Kaada taikina hyvin voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin tunnin ajan. Loppu vaiheessa voit alentaaa lämpötiloja 160 asteeseen.
Kumoa hetken jäähtynyt kakku rititlälle.
Piimäkakku säilyy hyvin ja on maukas, taloudellinen ja helppo valmistaa.


Kakun päälle valutettiin pieekriä ja ripoteltiin strösseleitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteesta.