Kuukauden kuva

Lumihuntu

torstai 9. elokuuta 2012

Sisu


Suomalainen menee sisulla läpi vaikka harmaan kiven. Mein Sisu ei mee minnekään jos niin päättää. Sisu tahtoo kaikenlaista, enkä nyt tarkoita kuuta taivaalta, vaan ihan tavallisia asioita.
Sisu tahtoo mehua, muttei kuitenkaan tahdo, kun sitä alat mukiin kaatamaan. Yleensä laitan siinä vaiheessa mehukannun pois ja sitten iskee Sisullla paniikki. Hää väläyttää pienen nolostuneen hymyn ja sanoo "otankii mehuu". Toinen vaihtoehto on, et hää vetää herneen nenään ja juoksee iskälle itkemään, kun äiti ei anna mehuu.

Eilen olimme hippokisoissa:
Kisapaikalla sade kuuroja tuli, niin kuin Lontoon olympialaisissa, varmaan kaikilla oli kengät ja sukat märkänä. Sisu ei halunnut osallistua mihinkään lajiin(paitsi munkin syöntiin). Juoksussakin yritettiin 2 starttia. Toisessa Usko tuli juoksemaan Sisun viereen. Seurauksena oli Uskolle ylimääräinen suoritus ja Sisulle matkaa tasan sen verran, jot pääs pakenemaan radalta.
Meillä on periaatteena ettei pakoteta urheilemaan/harrastaamaan. Isompien pitää tietää ilmoittautumis päivänä haluavatko osallistu, Sisu on vielä niin pieni ettei hää varmaan ees tajunnu mitkä on hippokisat.

Juosun hyydyttyä suunnistimme pituushyppy paikalle. Sisu veti herneet nenään eikä ois halunnu enää mennä minnekään. Hää jäi vaan huutamaan keskelle märkää ruohokenttää. Sisulle ei välttämättä kelpaa sylikään, kun hää sille päälle sattuu. Aina ei viittis rääkyvää muksuakaan väkisin sylissään raahata. Normaalit jää sitten siihen äiti menee puheetkaan ei toimi, sillä Sisuhan jää. Eikä vättämättä sellainen ylipirteä innostunut puhekaan tehoa, niinkuin yleensä lapsiin(ainakin mein isompiin). Koskaan ei tiedä mistä narusta vetää, kun on mein Sisu kyseessä.
Miun oli mentävä sanomaan ettei hää osallistu. Yksi vanrttuneempi rouva jo alkoi Sisulta kysellä, oliko hää kadottanu äitin. Sitähän miekin oisin epäilly, jos pieni tenava huutaa yksinään eikä ketään aikuista ole lähellä. Heti kun kisat oli ohi Sisu kirmasi reippaana pitkin juoksurataa.

Urheilijathan tapaavat olla kaiken laisilla harjoitusleireillä, korkeanpaikan ja mitä niitänyt suorituskykyä parantavia onkaan. Meillä muksut oli neljän päivän korpileirillä mummin ja ukin luona. Jotain hyötyä siitäkin tais olla sillä Toivo sijoittui toiseksi, Uskon sijoituksesta en oo ihan varma ja Sisukin sai munkinsa syötyä ja naaman sotkettua sokeriin;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteesta.