Kuukauden kuva

Lumihuntu

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Lemoncurdpiirakka

 Uskon synttärikakkua varten tein lemoncurdia reilun erän. Viimeiset rippeet lemon curdista käytin sitruunatortuun, joka piti tarjoilla kanalan anturanvalutalkoissa. Onneks talkoolaiset eli mummi ja ukki ei jaksanu jälkkäriä syödä, niin jäi meille enemmin.

Sitruunatorttu
pohja:
100g margariinia
3/4dl sokeria
1/2 muna tai 2 viiriäisen munaa
1/2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2dl vehnäjauhoja
täyte:
lemoncurdia
1/2 prk kermaviiliä
1 kananmuna
ripaus sokeria
(vadelmia)
A. vaahdota margariini ja sokeri. lisää seokseen puolikas muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita jauhoseos rasva-sokerivaahtoon. Pyöritä taikina palloksi ja anna levätä jääkaapissa kaksi tuntia.
B.valmista lemoncurd:
2 sitruunaa
2dl sokeria
2 kananmunaa
50g voita
1. Pese sitruunat, raasta kuori ja purista mehu.
2. Vaahdota kuumuuttakestävässä kulhossa munat ja sokeri
3. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja kuori.
4. Siirrä kulho vesihauteen päälle ja sekoita n. 15 min., tai kunnes seos sakenee
5. Nosta kulho hauteesta ja sekoita siihen kuutioitu voi.
Tahna säilyy tiiviissä purkissa noin 2 viikkoa, mikäli et käytä sitä kokonaan
C. Kauli taikina läpimitaltaan noin 24 cm irtopohjavuokaan. Pistele pohja haarukalla ja aseta päälle leivinpaperiarkki sekä painoksi uunivuoka tai lautanen. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
D. Sekoita täytteen muut aineet paitsi vadelmat. Laita lemoncurdia oman maun mukaan.
E.  Ota pohja pois uunista ja alenna uunin lämpö 175-asteeseen. Ripottele pohjalle vadelmia ja kaada lemoncurd täyte päälle. Paista 175- asteessa noin 20 min.
Pohjan ohje on Kotilieden uudesta leivontakirjasta, lemoncurdin ohje on netistä en vaan muista mistä.



Tää piirakka kuuluu Toivon top3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteesta.