Kuukauden kuva

Lumihuntu

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Raparperipiirakka

Tässä miun kaverille resepti, joka jostain syystä katoaa aina kun sitä tarvis
Ohje on Kotilieden uudesta Leivontakirjasta.

2 kananmunaa
200 g sokeria(2,5 dl)
1dl maitoa
1dl kuohukermaa
1dl voisulaa
2tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoa
täyte:
5 dl kuorittua, paloiteltua raparperiä
50 g pehmeää voita
100 g sokeria
1dl vehnäjauhoa
tomusokeria
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri. Lisää maito, kerma ja voisula. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään.
Lisää seos ja sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasainen. Levitä taikina voideltuun(tai leivinpaperilla vuorattuun) vuokaan.
2. Pese ja kuori raparperit. Leikkaa puolen sentin paloiksi ja ripottele taikinapohjan päälle.
3. Nypi pehmeä voi , sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja ripottele pinnalle.
4. Kypsennä 200 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes torttu on kypsä. tarjoa vaniljakastikkeen kera.
Raparperi asemasta sopii hapan omena, mustikka tai puolukka.

Ite laitan yleensä 2dl maitoa, kun kermaa ei löydy piirakka himon iskiessä.
Kannattaa tehä kaksinkertanen annos, sillä tää loppuu aina kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteesta.