Kuukauden kuva

Lumihuntu

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Rakentelua ja hermojen kärytystä.

Mein muksut oli kolme päivää mummilla ja ukilla syysloman vietossa, meillä oli ukkokullan kanssa tosi rauhallista. Saatiin rakentaa ihan rauhassa ja mie siivosin akvaarion perusteellisesti. Olohuoneen järjestyskin ehdittiin muuttamaan, siihenkun pitää akvaarion olla tyhjä jotta sen voi siirtää.

Eilen oli sitten paluu lapsiperhe arkeen, tosin eilinen ilta pojilla meni uutta järjestystä ihmetellessä. Yöllä jokaisella pojalla oli vuorollaan joku hätänä ja ne kävi murheitaan kertomassa. Ensin tuli Usko ja hää halus viereen nukkumaan, vähän ajan päästä Toivo oli nähny pahaa unta ja  Sisukin tuli pyrkimään sänkyyn. Usko koputteli muutaman kerran, kun ei peittoa riittänyt ja paleli.

Tää päivä menikin sitten asioita toistaessa. Joka jätkä kysy samat asiat ja useimmiten vielä kaks kertaa. Äiti mitä sie teet, mihin sie meet?? Millon syödään? Saako mennä sisään?
Alkaa olla se aika vuodesta kun pihalta pitää kerätä lelut ja työkalut talven tieltä talteen. Tähän hommaan on poikia patisteltu jo kaksi viikkoa, ilman tulosta. Tänään sanoin ettei sisälle pääse ennenkuin homma on tehty. Sinänsä tavaraa ei ollut paljon, mutta mein piha on aika laaja. Pojilla tuppaa kulumaan aika toisten jahtaamiseen ja tönimiseen, eikä hommat oikein suju. Eivät kuulema jaksa, ei kai kun energia kuluu riehumiseen. Aikaa kului useampi tunti ja nyt on tavarat jo leikkimökin nurkalla. Vielä ne pitäis lajitella talveksi piiloon laitettaviin, talven kestäviin ja niihin jotka joutaa roskiin tai osiksi poikien rakennelmiin.
Pojat tykkää ite rakennella kaikenlaisia koneita ja niihin tarvii renkaita yms.

Jokaisen lapsi perheen tutut märät hanskat, hävinneet pipot ja hiekkaiset kengät. Niiden paikoilleen ohjaamiseen tarvittais vaateliikennepoliisi. Toivo ja Usko on kuitenkin jo sen ikäisiä, että vaatteet pitää osata itse laittaa naulakkoon ja Sisullekin sitä on yritetty opettaa vaihtelevin tuloksin.

Päiväkahvin jälkeen sain vielä patisteltua pojat ulos, kun olin ensin löytänyt kuivat vaatteet.. Joskus puoli viiden aikaan alkoi Toivolla olla mitta niin täynnä ulkoilua, jotta eno oli hälytettävä lapsen vahdiks. Pojat on rakennus aikan olleet aika paljon keskenäänkin sisällä, mutta yleensä siitä seuraa hirveä sotku ja hammastenkiristelyä illaksi. Tänään en halunnut ylimääräistä siivottavaa, varsinkin kun Sisua on taas akvaario alkanut kiinnostamaan. Lelut ja näköjään muutkin tavarat ovat paljon mielenkiintoisempia, kun ne ovat vähän aikaa poissa näkyvistä tai kun niiden paikkaa vaihtaa.

Rakennuksella laitettiin seinien yläosiin peltejä. Huomenna pitäis yrittää tehdä eteisen kattoristikot ja jos ne vaikka sais asennettuakin. Kuviakin otin, mutta yllättäen ne ei pimeällä onnistuneet.

Nyt lähden levittämään päivän toisen satsin pyykkiä(mistä niitä riittää?)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteesta.