Kuukauden kuva

Lumihuntu

perjantai 26. lokakuuta 2012

Pakkasta ja ripaus lunta

Parina aamuna on ollut jo pakkasta ja tänään ripsautti vähän luntakin. Talven tulo saa ihmissiin vauhtia. Talvirenkaiden vaihto aiheuttaa pientä paniikkia ja lapsiperheessä lämpimien vaatteiden etsintä voi aiheuttaa harmaita hiuksia. Jostain syystä keväisin lapset viihtyvät toppa vaatteissa todella pitkään, mutta syksyllä niitä ei millään saa puettua.
Toivolle kelpasivat ensin villapaita sitten toppahousut ja nyt on jo koko talvivaate arsenaali käytössä.
Usko on oli tänäänkin sitkeästi kesä takissa pihalla. Kehoitus pukea lämpimämpää sai aikaan vain ohuen haalarin takin tilalle.

Eilen vaihdoin hirmu kiireellä nasta renkaat, ennen Uskon hammaslääkärille vientiä. Hammas lääkäriin kerettiin juuri samalla kun Uskoa kutsuttiin sisään.
Meidän poikien luonteissa on eroa kuin yössä ja päivässä. Siinä missä Toivo kiljuu korkealta ja kovaa pelkän  rokotus piikin nähdessään(tullut äitiinsä :) ) Usko istuu tyynen rauhallisesti oli toimenpide mikä tahansa. Hampaan paikkauksestakin Usko älähti vain pari kertaa. Toivoa ei varmaan olisi saanut koko lääkäriin.
Sisu muistuttaa enempi Uskoa, hänkin istui tyynen rauhallisesti kun poistin kämmenestä tikun.

Parivuotta sitten Toivolla oli mummolassa mennyt tikku käteen. Mummo luuli sitä pelkäksi havaksi ja laittoi laastarin. Toivo huusi täysillä kun tulin heitä hakemaan. Katsoin haavaa ja huomasin tikun. Minä sitten yritin pyytää pinsettejä, mutta Toivon kiljumiselta huono kuuloinen pappa ei kuullut mitään ja minunkin piti sitten jo ääntä korottaa, että pappa kuuli mitä tarvitaaan.
Uskon ja Siusun haavat yms. eivät saa koskaan niin kovaa meteliä aikaiseksi kuin Toivon.


Pakkasten tullen eläimetkin pitää laittaa suojaan. Ankat ja sorsat viihtyvät päivät vielä ulkona ja varmasti olisivat yönkin, mutta olen ne kantanut jo kanalaan. Kanit siirsin sisälle jo pari viikkoa sitten. Kanat ovat ulkoilleet vain tyynellä säällä. Kovasti nekin haluaisivat vielä ulos, mutta sulkasatoinen kana pakkasessa menisi jo varmaan eläinrääkkäyksen puolelle.

Eilen tuli kuorma kanalan rakennus tarvikkeita.
Tänään laitoimme eteiseen katoristikot. Viikonlopun aikana jos saisi ruoteet ja pellit asennettua. Sitten sisäkatto, ovet ja pari ikkunaa.
Illalla käväisin hakemassa R-kioskilta/postista lattialämmitys kaapelit. Myyjä ihmetteli hintaansa nähden suhteellisen pientä pakettia, sanoin sen sisältävän lattia lämmityksen.
Joku asiakas kysäisi " tuleeko se kylpyhuoneeseen?"  Vastaus "ei ku tää tulee kanalaan" sai muutamat ihmiset hymyilemään.

Ukko kulta on taas arkisin vähän kauempana töissä ja huomennakin menee iltapäivään saakka kurssilla.

Tällaista kuuluu Toivon tupaan tällä hetkellä:)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteesta.